16.04.2017

307 tilskuere i 6. divisjons-åpning

Den lille øya Fjørtofta utenfor Haram kommune på Sunnmøre har 115 fastboende innbyggere. 1. påskedag returnerte øyas fotballag til seriesystemet etter 15 års opphold. 307 tilskuere lagde en folkefest da øy-nabo HaNo kom på besøk til serieåpninga på Fjørtoft Stadion. Fjørtoft IL er 100 år i år, og for to år siden bestemte noen driftige sjeler at det måtte markeres skikkelig. De skulle reise et elleverlag i seriesystemet - et mannskap som kunne rykke opp i jubileumsåret. Det var bare noen små utfordringer. Man måtte finne spillere og trener - og i tillegg sette i stand den gjengrodde åkeren som en gang hadde vært et fotballstadion.

16. april 2017 hadde endelig dagen kommet for det lille stolte øy-samfunnet. Solen hang høyt på himmelen og publikum strømmet til. 307 betalende i tallet. På Sunnmøre er det trolig bare Hødd og AaFK som straffer det tallet på sine hjemmekamper. Selv presten hadde valgt å utsette gudstjenesten to timer i påvente av at fotballkampen skulle bli ferdig. På Fjørtofta har kristendommen fått en religiøs konkurrent i fotballen.
Talen om Jesus oppstandelse fra de døde måtte rett og slett vente til øyas fotballhelter hadde gjort sitt comeback i seriesystemet. 

Serieåpninga endte forøvrig 0-0


Dette innholdet er skrevet ut fra www.3divisjon.no